Couwenhoven

Wijnand Jonkers March 28, 2017
526 keer bekeken 0 comments

Op deze pagina vind u alle Innovatieve Aanpakken. Zie ook de kaart voor een geografisch overzicht van de aanpakken in één oogopslag.

De woningen uit de wijk Couwenhoven dateren allemaal uit begin jaren '70 en zijn energetisch gezien gedateerd. Stichting Energie Zeist is onder de noemer Mijn Groene Huis in deze wijk van start gegaan met een isolatiecampagne.

Dit heeft opgeleverd dat 16 woningen geïsoleerd zijn (en nog 10 eigenaren interesse hebben), maar er is nog veel te winnen in de wijk en versnelling is nodig. In mei-juli 2016 zijn 50 huurwoningen in Couwenhoven compleet aangepakt (muur, vloer, dakisolatie, glas, zonnepanelen) door BAM W&R en gebracht van label E naar A.

De aanpak van BAM W&R gaan we als voorbeeld gebruiken voor de koopwoningen in de wijk, zowel technisch, organisatorisch als procesmatig. Het concept van BAM W&R wordt onder licentie gebruikt voor de koopwoningen. Samen met de partners in de alliantie, energieambassadeurs uit de wijk en de bewoners van de woningen in Couwenhoven wordt een aanbod voor de 340 koopwoningen in de wijk ontwikkeld gebaseerd op het aanbod van BAM voor de verbeterde huurwoningen. Hiermee wordt concreet handelingsperspectief geboden aan bewoners in de wijk. Binnen de coalitie worden bewoners ook gefaciliteerd in het vinden van financiering voor de renovatie van hun woning. Hierbij zal in ieder geval de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis ingezet worden aangezien deze goed aansluit bij de integrale aanpak die beoogd wordt in dit project.

een beeldimpressie van de renovatie. Hieruit is duidelijk te zien dat de woningen niet alleen energetisch verbeterd zijn, maar ook esthetisch. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel eigenaren van koopwoningen die nog de verouderde uitstraling hebben graag een vergelijkbare renovatie zouden willen doorvoeren. Tijdens een eerste informatieavond in september georganiseerd door Stichting Energie Zeist is de interesse verder gepeild. Hieruit werd duidelijk dat de aanwezige eigenaren van koopwoningen zeer geïnteresseerd zijn in een dergelijke aanpak.

Twitter

On the map

0  Comments

Cookie settings